Liikennebiokaasu.fi

Posti kulkee kotimaisella biokaasulla
18.10.2011 12:24

Itella alkaa käyttää kaasuautoissaan kotimaista, uusiutuvaa biokaasua. Lokakuun 17. päivästä 2011 alkaen Itellan 10 kaasuautoon ja kuuteen Bi-Fuel -autoon tankataan kotimaista Gasum-biokaasua. Biokaasun käyttöönotto liittyy Itellan ympäristöohjelmaan, jonka tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoteen 2020 mennessä muun muassa vaihtoehtoajoneuvojen määrää kasvattamalla.

Maan suurimpana kuljetus- ja jakeluyrityksenä Itellalla on merkittävä rooli ympäristöystävällisen kuljetustoiminnan kehittäjänä. Itella otti ensimmäisenä Suomessa maakaasukuorma-auton käyttöön Helsingissä vuonna 2006. Tällä hetkellä Itellalla on käytössä kaikkiaan 16 kaasuautoa. Tarkoituksena on kaksinkertaistaa määrä vuonna 2012.

Itellan käytössä on noin 4 000 autoa, joilla ajetaan noin 300 000 kilometriä päivässä. Kaasua energialähteenään käyttävät autot ovat yksi keino hillitä ilmastonmuutosta. Polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä pyritään alentamaan myös tehokkaalla reittisuunnittelulla, kuljetuksia yhdistelemällä sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella.

Itellan tiedote